Brave i Katanci

U ponudi imamo cilindre i brave raznih proizvođača. Neki od njih su Abloy, Titan, Mul-T-Lock, ABUS, WinkHaus, FAB, KALE, AGB, Cisa, Seccureme, Stublina, Bane, Elzet.
Na stanju imamo uvek razne dimenzije cilindara i brava koje se koriste za naše tržište i nudimo ugradnju i servis istih.
Ponudu sefova možete pogledati klikom OVDE

Katanci

U ponudi imamo katance različitih brendova. Titan, Elzet, IBFM, Errebi, Abloy, ISEO, Burg.
Definicija katanaca zapravo ne postoji, možemo reći da je to vid prenosive “brave” koja služi za osnovnu i/ili dodatnu zaštitu objekta.

Standardni katanac

Poslednje generacije katanaca imaju i elektronsko zaključavanje, te se može videti i kada je katanac poslednji put otvoren, kao i koji ga je korisnik otvorio.
Za ozbiljniju zaštitu objekata koriste se sigurnosni i visoko sigurnosni katanci.
Pri odabiru katanaca , treba obratiti pažnju pored sigurnosnog nivoa, i na dimenzije, kao i da li će katanac stajati u otvorenom ili natkrivenom prostoru, zbog spoljnih uticaja sredine.

Iseo italijanski sigurnosni katanac sa MUL-T-LOCK cilindrom

Brave za drvena vrata

Zbog velikog prisustva drvenih vrata na našem tržištu mogu se sresti i najrazličitije vrste brava za drvena vrata .

Od drevnih vremena kada su se posebno izrađivale brave za potrebe manastira, crkava, pa sve do savremenih ulaznih sigurnosnih , sobnih te kupatilskih vrata od medijapana i sličnih materijala.

Brave za drvena vrata mogu biti standardne, sigurnosne, sa najrazličitijim tehničkim rešenjima zabravljivanja koji se razliku u broju tačaka, i završnoj obradi.

U poslednje vreme posebna se pažnja poklanja estetici vidljivog dela brave, pa se mogu sresti brave u završnoj obradi od bronze, mesinga, pozlate i zlata za njazahtevnije korisnike.

Brave za drvena vrata se razlikuju i u otvoru koji karakteriše tip zaključavanja, pa se kao glavni primeri navode brave sa otvorom za cilindar, sobni ključ, i sanitranu četvrtku.

Brave za sigurnosna vrata

Brave za sigurnosna vrata su uglavnom masivne veće brave, koje se zaključavaju preko cilindra, ili takozvanog sef ili kasa ključa.

Sigurnosna brava za blindirana vrata

Brave se razlikuju u broju, veličini i načinu zabravljivanja masivnih šipova ili zasuna koji vrše zaključavanje.

Karakteristika ovih brava su najsavremenija rešenja koje proizvođači nude svojim korisnicima, a posebno je interesantno rešenje brzog prešifriranja brave u slučaju gubitka ključa ili njegovog oštećenja .

Jedan od najpoznatijih načina je cambio sistem prešifriranja brave, potom nucleus sistem kada nema potrebe da se menja celokupna brava.

Oprema za kineska vrata

Kineska “sigurnosna” vrata gotovo da su preplavila tržište Srbije i regiona, uglavnom zbog svoje niske cene. Određeni modeli kineskih vrata postali su svakodnevnica nekada i u celim naseljima ili određenim stambenim blokovima.
Specifičnost kineskih vrata je u bravama, kvakama, a kod nekih modela i cilindrima koji se moraju koristiti za potrebe zamene, ili popravke vrata.

Kvake i brave za kineska vrata

Bravice za ormariće i nameštaj

Bravice su se razvile kao posebno rešenje za najrazličitije potrebe jednostavnog ali i sigurnosnog načina zaključavanja. Bravice se koriste za zaključavanje poštanskih sandučića, komoda, ormarića, fioka, kofera, najrazličitijih kutija u industriji, poker aparata, manjih sefova, sigurnosnih kutija…

Master sistemi zaključavanja

Sistem u kome svaki korisnik, samo jednim ključem može otvoriti sve one prostorije za koje mu je do tada bilo potrebno više različitih ključeva, a da pri tome zadrži i poveća sigurnost i privatnost svojih prostorija i imovine nazivamo Master sistem, ili Sistem zaključavanja.

Sistemi zaključavanja su veliku primenu našli u industriji , jer se olakšava funkcionisanje i podiže nivo sigurnosti imovine i korisnika.

Sistemi zaključavanja mogu biti izrađeni u slobodnom ,i zaštićenom profilu ključa, kod koga se ključ bez dokaza od vlasništvu ne može izraditi .

Vlasnicima apartmana je olakšano uplavljanje apartmanima na taj način što se gostu daje ključ koji otključava ulazna vrata objekta i samo njegovu sobu, dok vlasnik i služba održavanja mogu jednim ključem otključati sve prostorije u objektu.